NİĞDE / BOR - Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi

Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi

Yeni göçmen mahallesi Şehit Burhan Günkan caddesi Bor /NİĞDE
Vizyon
Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi değerleri ve ilkeleri; 1. Okul, aile, çevre, öğrenci diyaloğu ve işbirliğine önem veren, 2. Öğrencilerini bilgi, görgü ve terbiye bakımından en üst düzeye çıkarmaya çalışan, 3. Çevreye duyarlı, 4. Yaratıcı ve yenilikçi, 5. Dünya ile barışık bir kurumdur.
Misyon
Okul, yalnız eğitim öğretim yapılan fiziki mekan adı değildir. O aynı zamanda eğitimin kalitesini ve kapasitesini ortaya koyan bir kurumdur. Bu inanç doğrultusunda BOR AKIN GÖNEN ANADOLU LİSESİ olarak temel görevimizi (misyonumuzu) aşağıdaki şekilde belirlemiş bulunuyoruz. Akın Gönen Anadolu Lisesi´nin idarecisi, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve çalışanları olarak bunların gerçekleşmesi için çalışmayı bir vazife bildiğimizi ilan ediyoruz.
Ulaşım
Niğde il merkezinden Niğde - Bor minibüsleri ile Bor ilçe merkezine ulaştıktan sonra Bor merkezden yaya olarak veya minibüsler ile ulaşım sağlanabilir.
YENİ GÖÇMEN MAHALLESİ, NO:2 BOR NİĞDE
Niğde il merkezine uzaklık : 13 km Okulumuz Bor ilçe merkezinde yer almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz YKS sınavında bölge okullarına göre ciddi başarılara imza atmıştır. 404 taban puanlı 12. sınıf öğrencilerimizi bu yıl mezun ettik. Aktif okul idaresi, tecrübeli öğretmen kadrosu ve güçlü Rehberlik servisi ile öğrencilerimize kaliteli bir gelecek potansiyeli vaat ediyoruz.
Sportif Etkinlikler
Erkek voleybol A takımımız: il çapında düzenlenen voleybol müsabakaları. B erkek ve kız takımlarımız: 2020 nisan dönemi voleybol etkinlikleri.
Tübitak 4006 Proje Çalışmaları, E-Twinnig Proje Çalışmaları
Proje Çalışmaları
Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında "Ömer Halisdemir ve Demokrasi" adlı Proje E-twinning projelerimiz aktif olarak devam etmektedir. "Değerlerimizi yaşatıyoruz" Ulusal 12 ortaklı Kısa film projemiz "Green Deal Teams At work" yabancı ortaklı Geri dönüşüm projemiz bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
E-twinning projeleri ile öğrencilerimizi destekliyoruz. Bu yıl tamamlanan "Green Deal Teams At Work" etiketli ve geri dönüşüm temalı projemizi Romen, İtalyan, Yunan ve Makedon ortaklarımız ile nihayete erdirdik. Ulusal Kalitel Etiketi ödülü başvurumuzu da yapmış bulunmaktayız. Halen aktif olarak E-twinning projelerimizi yürütmekteyiz.