NİĞDE / BOR - Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi

ETÜD KURALLARI VE SAATLERİ

Etütlerle ilgili öğrencinin uyacağı genel genel kurallar:

1.  Etütlere zamanında gelir, hazırlığını yapar ve sakince çalışmaya başlar.
  2.  Etütlerde ders çalışma grup halinde değil bireysel yapılır.
  3.  Etütlerde sessizce çalışır. Başkalarının düşüncesini sormak gereğini duyduğu zaman diğer arkadaşlarını rahatsız etmemeye gayret eder.
  4.  Etütlerde zamanını en iyi, en etkili ve verimli bir şekilde değerlendirir.
  5.  Yoklamalarda ve etütlerde mutlaka bulunur.
  6.  Etütlerle ilgili sorunlarını nöbetçi belleticilere uygun bir yer ve zamanda iletir.
  7.  Metotlu, planlı ve programlı bir şekilde ilkeli çalışır.  Çalışmayı bir görev ve zevk edinir.
  8.  Etütlerde sessiz ve etrafı rahatsız etmeden çalışmak esastır. Etütler, derslerde işlenen konuların tekrarı, bir sonraki günün ders konularına hazırlık içindir.
  9.  Etütlerde gazete, dergi vb. okunmaz, zaman en iyi biçimde değerlendirilir.
  10.  Etütlerde hiçbir şekilde müzik dinlenmez
  11.  Yatılı öğrencilerin etütleri Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri yapılır:

1. Etüt: 19.00 – 19.45

2. Etüt: 20.00 – 20.45