T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi

BAGAL KUTADGU BİLİG NESNE TASARIM YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİSİ OLDU

“İnsan akıl ile yükselir, bilgi ile büyür. Her ikisi ile insan itibar görür.”

Yusuf Has Hacip /Kutadgu Bilig

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında yapılan etkinlikler neticesinde lise öğrencilerinden” Kutadgu Bilig” okumaları yapmaları ve üç boyutlu dekoratif ya da kullanım amaçlı nesne tasarlamaları, tasarım üzerine de Kutadgu Bilig okumalarında en çok etkilendikleri cümleyi yazmaları beklenmiştir.

Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tayfun TEZCAN’ın önderliğinde ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Songül KÖSESOY ve Yeşim SOYDAN koordinatörlünde okul içi bir yarışma düzenlenmiş olup seçilen eser İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

11/A sınıfından Mehmet Melik Sağ isimli öğrencinin Kutadgu Bilig eserindeki dört alegorik karakteri yansıtarak oluşturduğu “Mutluluk Veren Bilgiyi Takip Et” adlı bilginin sonsuzluğunu, zaman içinde gelecek kuşaklara aktarımını ve yüceliğini anlatan Saat Tasarımı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan Eser İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve İlçe Birincisi olmuştur. Söz konusu eser ilçe birinciliğinin ardından il genelinde yapılacak olan yarışma için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Okul Müdürü Tayfun TEZCAN: ”İslami Türk Edebiyatı’nın adı bilinen ilk şair ve düşünürü Balasagunlu Yusuf Has Hacip tarafından yazılan Kutadgu Bilig; Türkçenin en temel ve Türk dili araştırmalarının en önemli kaynak eserlerindendir. Proje kapsamında çalışma yapan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.05.2024 - Güncelleme: 17.05.2024 09:09 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 3  kişi beğendi